www.halaszhalo.hu

Termékek

Sínrendszer + védőháló komplett szettek

Sínrendszer + védőháló komplett szettek
Védőháló rögzítő rendszerünk a tiplikkel és csavarokkal sokféle felületre felszerelhető, fehér színre festett alumínium sínből és a sínben csúszó műanyag, hálótartó horgokból áll. Az alumínium sínek biztonságos és stabil rögzítése adja meg a rendszer alapjait, amelyek a sínbe utólag belepattintható, praktikus, műanyag hálótartó horgok kiegészítésével a biztonsági hálókat erősen és feszesen tartják. Az alumínium sínek 1m-es ill. 2m-es hosszban kaphatók, a horgok szükséges száma a háló szemméretétől és a védendő felület kerületétől függ.
 
Kiváló minőségű hálóink- kül- és beltérre- egyaránt hatásos megoldást kínálnak ki-, vagy leesés ellen, üvegfelületek (ablakok) védelmére pl. sportcsarnokok vagy sportpályák szomszédságában lévő épületek esetében, de felhasználhatók a madarak távoltartására is a teraszoktól vagy védett épületrészektől stb. .
 
Néhány felhasználási javaslat a teljesség igénye nélkül:
 
Ablakokra – olyan ablakokra javasoljuk, ahol fennállhat egy kisgyermek kiesésének veszélye, vagy a “házi kedvencünk” kiesése illetve elszökése. Az ablakok leggyakrabban befelé nyílnak így a felszerelt rendszer nem akadályozza meg azok használatát, a vékony, de erős damilháló nem rontja a kilátást viszont szabadon engedi a levegő áramlását, úgy, hogy mindeközben biztonságot nyújt. Az ablakoknál általában lehetséges mind a négy oldalra felszerelni a tartószerkezetet, így az, igazán hatékony védelmi rendszerként funkciónál. A felszerelésnél ügyeljünk arra, hogy a keretet ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.
 
Erkélyekre, tetőteraszokra – alacsony, vagy hiányos korlát esetén növeli az erkély biztonságát és védelmet nyújt az erkélyekre, tetőteraszokra gyakorta berepülő és azt összepiszkító nem kívánatos madarak ellen. A háló kifeszítésével kivédhetjük, hogy a teraszon játszó kisgyermekünk tárgyakat dobjon ki az erkélyről, amelyek sérülést okozhatnak a járókelőknek vagy az ott parkoló járműveknek. A felszerelt hálóanyagok vékony struktúrájúak, de erősek, nem zavarják a kilátást és engedik a levegő szabad áramlását. A hálóval az erkélyt teljesen zárttá és biztonságossá lehet tenni, erre a célra többféle UV-álló hálóanyag közül is válogathatunk. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez. A felszerelésnél ügyeljünk rá, hogy a keretet ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.
 
Lépcsőházakba – korlát helyett, vagy annak kiegészítésére, zártabbá tételére szintén jó megoldás a védőháló. Több fajta hálóból választhatunk, attól függően, hogy beltérre vagy kültérre kerül a szerkezet. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez. A felszerelésnél ügyeljünk rá, hogy a keretet a ne pont a peremre, hanem egy kicsit beljebb rögzítsük.
 
Galériákra, emeletes ágyakra korlát helyett, vagy annak kiegészítésére, zártabbá tételére itt is jó megoldás lehet a védőháló. Legtöbb esetben a galériák fából készülnek, ami szintén alkalmas alap a keret felszerelésére. Emeletes ágyaknál célszerű akár a mennyezetre rögzíteni a hálótartó profilt így a háló nagy felületen nyújt nagyobb biztonságot a leesés ellen. Ahol a falak kialakítása nem teszi lehetővé, hogy minden oldalra keretet szereljünk, ott célszerű és esztétikus rozsdamentes sodronyt használni a háló kifeszítéséhez.
 
Beltérre – a biztonsági háló rendszer segítségével ötletesen és könnyedén tagolhatjuk a belső tereket és ha biztonsági vagy esztétikai okokból erre már nincs többé szükség, a rendszer gyorsan és egyszerűen áthelyezhető vagy megszüntethető.
Tornatermekbe, csarnokokba, raktárakba, gyárépületekbe – ablakok elé vagy mennyezetre kifeszítve védelmi célból, berepülő madarak távoltartására a raktárépületekből, áruházakból, gyárépületekből szintén megoldást nyújt a védőháló rendszer. A megfelelő háló kiválasztásában a célnak megfelelően segítünk.
 
Műemlék épületekre, lakóépületekre a láthatatlan, de erős, damilból készült védőhálók segítségével hatékonyan tudjuk megvédeni műemlék épületeink kültéri szobrait, ablakfülkéit, díszítő elemeit, vagy bármilyen más épület párkányait, kiálló részeit a rájuk szálló madarak (galambok, fecskék, verebek, varjak) szennyezéseitől. Ezen kívül egyéb madár okozta kárt, például a hungarocell szigetelés kikezdését a harkályoktól, vagy a ház homlokzatának megvédését a fecskéktől vagy galamboktól.
Kertbe, udvarokba – értékes kisállataink, házi szárnyasaink védelmére szintén tudunk ajánlani megfelelő hálótípust, amellyel lerekeszthetjük őket, vagy megvédhetjük őket a rájuk leselkedő veszélytől (róka, nyest, ragadozó madarak).

A táblázatban felsoroltunk néhány komplett biztonsági szettet (sín + horog + háló) árakkal. Természetesen a táblázatban felsoroltaktól eltérő méretekben is rendelhető a termék, kérem keressen minket és adunk egyedi ajánlatot.
Hálóanyag Szélesség Hossz Négyzetméter Sín Horog Csavar és tipli Ár/teljes szett
Damil csomózott 2 m 1 m 2 m2 6 m 90 28-28 db 12 296 Ft
Damil csomózott 2 m 2 m 4 m2 8 m 119 36-36 db 16 601 Ft
Damil csomózott 4 m 5 m 20 m2 18 m 262 76-76 db 40 832 Ft
Damil csomózott 4 m 15 m 60 m2 38 m 547 156-156 db 91 642 Ft
Perlon szövött 2 m 1,5 m 3 m2 7 m 104 32-32 db 15 272 Ft
Perlon szövött 2 m 3,5 m 7 m2 11 m 162 48-48 db 24 732 Ft
Perlon szövött 4 m 6 m 24 m2 20 m 290 84-84 db 51 399 Ft
Perlon szövött 4 m 10 m 40 m2 28 m 404 116-116 db 75 115 Ft

Rövid felszerelési útmutató:
A védőháló tartó rendszer felszereléséhez csak néhány szerszámra és eszközre van szükség: egy akkumulátoros vagy kézi csavarhúzóra, mérőszalagra, jelölőfilcre, fémfűrészre és ollóra.
 
Első fázis:
• Az alumínium profil felszerelése a megfelelő felületre.
• Amennyiben szükséges, az alumínium profil méretre vágása.
• Ügyeljünk rá, hogy a választott felület stabil legyen, ami jól megtartja a belefúrt tipliket + csavarokat.
• Ha a felület nem kellőképpen szilárd, illetve ha porózus, akkor külön fémkeretet-alap szükséges a profilok biztonságos rögzítésére.
• A méretre vágott alumínium profilt fúrjuk át egy fémfúró heggyel 25 cm-ként.
• A kifúrt profilt a falra téve a lyukakon át jelöljük be a felületen a fúrások helyét.
• Tégla-, beton-, illetve gipszkarton falba tipli is szükséges a profil felszereléséhez. Fa felületre elég csak a facsavar.
• A csavarok és tiplik (ha kell) segítségével rögzítjük a profilt.
• Ügyeljünk rá, hogy a sínt legalább 3,5 cm-re rögzítsük a peremtől.
 
Második fázis:
• A felszerelt profilba befordítjuk (90 fokkal) a kellő számú hálótartó horgot, úgy hogy azok egy irányba álljanak. Ha ez kézi erővel nem megy, akkor egy kis fogó segítségével ez könnyedén megoldható.
• A horgok száma a felszerelendő háló szemnagyságától és a védendő felület kerületétől függ. Ezt mi kiszámoljuk önnek és a kellő számú horgot küldjük, a kiválasztott hálóhoz.
 
Harmadik fázis:
• A horgokba beleakasztjuk a hálószemeket, úgy, hogy a háló feszesen álljon, majd a túllógó részeket egyszerűen ollóval levágjuk. A levágásnál ne közvetlenül a csomónál, vagy toldásnál, hanem attól 2-3 mm-re vágjuk el a hálóanyagot.
• Ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk a biztonsági háló felszerelésével. Ha cserélni kell a hálót ezt egyszerűen és gyorsan meg tudjuk tenni, csak kiakasztjuk a horgokból a hálót és újat teszünk fel.
 
Sem a biztonsági háló, sem annak tartószerkezete nem igényen extra karbantartást.
 
Képekkel illusztrált, részletesebb felszerelési útmutatónk az alábbi linkre kattintva érhető el:
 
Sínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettekSínrendszer + védőháló komplett szettek
Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.

Főoldal | Termékek | Adatkezelési tájékoztató | Kapcsolat